Mit tartalmaz a LexPraxis?

A LexPraxis online jogi tudástár és iratmintatár egyben, amelyben valamennyi hatályos magyar jogszabály szövegét, és az 1996 utáni jogszabályok esetében* a hatályon kívül helyezett jogszabályszövegeket is elérheti. Adatbázisunk emellett tartalmazza a bírósági döntéseket és az irányadó bírósági gyakorlatot, az Alkotmánybíróság döntéseit, egyes APEH/NAV állásfoglalásokat, továbbá az adóhivatal számára beküldött, adózói kérdésekre adott válaszokat és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács határozatainak archívumát. A felhasználói igényeknek megfelelően folyamatosan bővített tematikus irat- és nyomtatványmintatárban több mint ezer dokumentum-mintát érhet el.

*Adatbázisunk tartalmazza az 1996 előtt megjelent, már nem hatályos, de kiemelt fontosságú joganyagokat is (pl. régi Polgári Törvénykönyv).   

Mitől lesz személyre szabható az online jogi tudástár és iratmintatár?

A LexPraxis egyik speciális funkciója, hogy mindenki saját igényei szerint alakíthatja ki benne a legpraktikusabb online jogi tudástár és iratmintatár kombinációját. A Saját jogi tudástáram funkcióban a jogszabályok és az iratminták munkakörök szerinti csoportosításával segítjük munkáját, saját mappájában pedig Ön is elhelyezheti azokat a törvényeket, rendeleteket, bírósági határozatokat vagy dokumentum-mintákat, amelyekkel gyakran dolgozik. Ebbe a mappába bármilyen egyéb dokumentumot, táblázatot vagy prezentációt is feltölthet számítógépéről.
A személyre szabhatóság jegyében született meg a LexPraxis egyedülálló funkciója, az egyedi iratmintakérés is, amelyet akkor vehet igénybe, ha iratmintatárunkban nem találta meg az Ön számára szükséges dokumentumot.


Hogyan működik a hatályossági naptár és jogszabályfigyelés?

Egy online jogi tudástár fontos ismérve, hogy mindig naprakész információval szolgáljon Önnek a jogszabályváltozásokról. A LexPraxis hatályossági naptárában nyomon követheti, hogy adott napokon mely jogszabályok lépnek hatályba, melyeket módosítanak vagy helyeznek hatályon kívül. A jogszabályfigyelő kifejezetten az Ön által megjelölt jogszabályok változásairól küld e-mailes értesítést, de tájékoztatja Önt az újonnan kihirdetett jogszabályokról is.

Próbálja ki, hogyan működik a LexPraxis, regisztráljon a 10 napos demó hozzáférésért ide kattintva!